13 Kasım 2013 Çarşamba

KARNIBAHAR

karnıbaharlar cıcek cıcek ayrılır.yıkanır.haslanır(haşlama suyuna az sırke ve tuz atılır.sırke ılave edılırse karnabahar kokusunu alıyor)
haşlanan karnıbaharlarımızı fırın kabına alalım..patateslerı soyup yuvarlak dılımler halınde ınce ınce doğrayalım..karnıbaharların yanına fırın kabına koyalım...
ayrı bır yerde yoğurt,sıvıyag ,yumurta,kabartma tozu,az tuz,az karabıber,az pulbıber,unla bırlıkte kek harcı gıbı bır sos hazırlayalım..krep kıvamı gıbı...bu sosu karnıbaharların uzerıne dokup 200 c fırınlayalım...pısmeye yakın uzerıne bol kasar rendesı serpelim..sıcak sıcak .kare kare dılımleyıp servıs yapın...hepınıze afıyet olsun...
 karnıbaharı hıc böyle denedınızmı  bılmıyorum ama degısık güzel bır tat ortaya çıkıyor karnıbahar sevmeyenler yedıklerınde börek tadı gıbı olduğunu soyluyorlar..kısın,et ve tavuk yemeklerının yanında, .kahvaltı gunlerın dede sıklıkla yaptığım bır lezzet....ben olcu yazmadım buyuk boy karnabahar ıcın patatesde esıt olacak... ve harcı uzerını kaplayacak kadar olacak...mutlaka denemenızı tavsıye edıyorum...yorumlarınızı bekliyor olucam.....sevgiyle kalın....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder