23 Kasım 2013 Cumartesi

Erzurum Helvasi


Merhabalar :)

Insallah hafta sonunuz helva tadinda guzel gecer :)
Esim Erzurumlu,  haliyle o yoreye ait yemekleri ogrendim :) Bir kac cesit icinde en cok sevdigimiz helva cesidi bu..Sag olsun kayinvalidem kadar guzel yapamasam da ehh benim yaptigim da guzel kanimca :)
Basit, kolay ve lezzetli bir helva emin olun..

Malzemeler
- 250gr. tuzsuz tereyag.
- 2,5 bardak un.
- 1,5 bardak pudra sekeri (normal beyaz seker de kullanabilirsiniz)
- Yarim su bardagi ince cekilmis ceviz veya findik.

Yapilisi
Tereyagini kup dograyip  tencereye alin orta ateste eritin.
Eriyen tereyagi'nin icine unu ekleyin.
Orta ateste devamli karistirarak un pembelesene kadar kavurun.Yaklasik yarim saat suruyor kavrulmasi.
Sekeri ve dovulmus ceviz icini ekleyip  5 dakika daha kavurup ocaktan alin helvayi.
Ister kare, ister yuvarlak tepsiye helvayi dokun kasigin tersi ile bastirarak esit miktarda yayin tepsiye.
Ilinmasini bekleyip istediginiz gibi kesip servis yapin.


Yeni baslayan haftanizin cok guzel gecmesi dilegi ile sevgilerimle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder