30 Kasım 2013 Cumartesi

KURU BÖRÜLCE ÇORBASI (KESME HAMURLU VE BEŞAMEL SOSLU )


MERHABALAR CANLAR,SELAMLAR,SEVGİLER
Hava serinledi,sıcak çorba içmek içimizi ne güzel ısıtır :)
ilk kez yaptığım bu çorba hem çok besleyici hem çok lezzetli oldu
kuru börülcenin haricinde yazın kuruttuğum kırmızı (kapya ) biberler, ev yapımı kesme hamurlar var
beşamel sos lezzetini ve kıvamını daha da artırdı
üstüne de tereyağınıda pul biber ve kuru nane ile kızdırıp dökünce mmm
kullandığım malzemeler:
haşlanmış kuru börülce(1 su bardağı),
ev yapımı kesme hamur(1 çay bardağı),
yazın kuruttuğum kırmızı kapya biber(1 çay bardağı),
1-1,5 litre sıcak su veya et-tavuk suyu karışımı,
BEŞAMEL SOS İÇİN :
1 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı tereyağı,
1 yemek kaşığı zeytinyağı,
tuz
ÜSTÜNE:
1 yemek kaşığı tereyağı,
1 tatlı kaşığı kuru nane,
1 çay kaşığı pul biber
tencerede hamurlar sıcak su ile yumuşayana dek pişirilir(8-10 dk),
haşlanmış börülceler ve kuru biberler (yıkanıp) ilave edilir,
sos tenceresinde beşamel hazırlanır,yağ ve un kavrulur,süt ilave edilir,tuzu konup çorba tenceresine yavaş yavaş konur,
yağda nane ve pul biber hafif yakılır üstüne dökülür (isteğe bağlı)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder