17 Kasım 2013 Pazar

tavada hamsi kızartması


Hamsi tavasında hamsi kızartmak farklı lezzettir. Çünkü, hamsiler kızartılırken hamsi tavasında çok az yağ kullanılır. Bu nedenle hamsi kendi yağ ve suyu ile kızardığından lezzeti artar. En güzel hamsi tava karadeniz hamsisinden yapılır. Birde, hamsileri unlamak için un ve mısır unu birlikte kullanılırsa sonuç daha da iyi olur. Dikkat edilmesi gereken diğer bir konu ise, hamsiler düşük ocak ısısında kızartılmalıdır. Sultan, çoğu zaman hamsi tavası yapmak için bu tarifi kullanır. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
bir kilo hamsi
bir çay bardağı un
bir çay bardağı mısır unu
yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
tuz

Yapılması
hamsileri güzelce temizleyin, tek tek yıkayın ve kevgirde süzün
ardından üzerine tuz serpin ve karıştırın
bir naylon torba içine un ve mısır ununu koyun, karıştırın
yeterli miktarda hamsiyi torbanın içine koyun
ve torbayı sallayarak hamsileri unlayın
hamsi tavasını ısıtın ve iki kaşık yağ ile yağlayın
hamsilerin kuyrukları ortaya gelecek şekilde tavaya dizin
düşük ısıda balıkların bir yüzünü kızartın
ardından tavanın kapağını kapatarak tavayı ters çevirin
hamsilerin pişmemiş yüzeyi alta gelecek şekilde tavaya kaydırın
hamsilerin diğer yüzeyini de kızartın
ve gönlünüzce dilediğiniz gibi servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder