4 Haziran 2013 Salı

tavuklu nefis katmer börek

tavuklu nefis katmer börek
Daha önce yediniz mi yada yaptınız mı bilmiyorum ama ben bayıldım.. Milföy kıvamında elde açma nefis bir börek mutlaka davet sofralarınıza yapın derim. Benim artık favori börek hamurlarımdan oldu çünkü..
 
2 su bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
Tüm malzemeyi karıştırın kulak memesinden biraz sert hamur yoğurun..
arasına sürmek için 250 gr margarin yada tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ tereyağ eriyince içine döküp karıştırın
 
(iç malzeme olarak istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz)
yarım kilo kuş başı tavuk göğsü
1 paket küçük doğranmış mantar
1 tane ince doğranmış kuru soğan
2 tane sivri biber çekirdekleri çıkarılmış ve kıyılmış
1 tane  kapya biber        "                "
karabiber
tuz
 
Yarım çay bardağı zeytinyağında tavukları soteleyin ateşinizi yüksek ayara alın mantarları ekleyin (sulanmaması için ateşi yüksek ayara alıyoruz) kavurun. Soğanları biberleri ekleyin hep beraber soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın iç harcınızı soğutun.
 
Yoğrulmuş hamuru 5 bezeye ayırın. her bezeyi açabildiğiniz kadar büyütün. Üzerine bolca yağ sürüp zarf şeklinde kapatın(kapatılan her katı tekrar yağlayın) diğer bezeleri de aynı şekilde yapın. Hepsini üst üste koyup buzdolabında 1 saat dinlendirin. Dolaptan çıkardığınız kareden 30 kare kesin. Kesilen küçük kareleri bohça olacak şekilde biraz daha açın İçine iç harçtan koyup bohça gibi kapatın üzerine kalan yağa yumurta sarısı ekleyip çırpın ve sürün. 180C fırında pişirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder