27 Haziran 2013 Perşembe

HAVUÇLU,CEVİZLİ,TARÇINLI,ZENCEFİLLİ KEK


HAVUÇLU,CEVİZLİ,TARÇINLI,ZENCEFİLLİ KEK
 
HAVUÇLU,CEVİZLİ,TARÇINLI,ZENCEFİLLİ KEK
MERHABALAR CANLAR,SEVGİLİ ARKADAŞLAR,BENDEN SİZE EN İÇTEN SELAMLAR,SEVGİLER :)
Benim malum sağlık sorunlarım sebebiyle tariflerime ve sizlerin ziyaretlerine istemeyerek ara veriyorum :( affola
çok nefis, lezzetli,yumuşacık dokusuyla harika bir kek paylaşıyorum
3 adet yumurta,
3/4 su bardağı sıvı yağ,
1,5 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı rende havuç,
1 çay bardağı iri parçalanmış ceviz,
1 çay kaşığı toz zencefil(opsiyonel),
1 tatlı kaşığı toz tarçın,
2 su bardağı elenmiş un,
1 paket kabartma tozu
yapılışı:
havuçları yıkayıp, üstünü kazıdıktan sonra rondoda çok ince olmayacak şekilde parçaladım,
her zamanki kek yapımı gibi önce sadece yumurtaları mikserle çırptım,
şeker ve yumurtaları şeker eriyene dek çırptım,
yağını ilave edip çırptıktan sonra mikseri çıkardım havuçlar iyice ezilmesin ağıza gelsin diye,
diğer malzemeleri de yavaş yavaş ilave edip kaşıkla karıştırıp yağlanmış fırın tepsisine döktüm,
ön ısıtmalı 170 c fırında pişirdim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder