30 Haziran 2013 Pazar

SÜTLÜ TATLI


Yeni haftamız hepimiz için mutlu,huzurlu sağlıklı geçer İnşaAllah...
Mübarek Ramazan ayının başlamasına bir hafta kaldı Rabbim layıkıyle geçirmeyi bizlere nasip eylesin...
Kanal d mutfağım proğramında seyretmiş bu tatlıyı..
Bende tarifi denedim damla sakızı kullanmadım ve reçelle değil çikolata sosla servis yaptım...
Tatlının bir kısmını küçük kaselerde bir kısmını kupta yaptım....  Muhallebiyi koyu yapmadığımdan olsa gerek muhallebileri ters çevirdiğimde biraz yayıldılar....
Videoyu seyretmek isterseniz tıklayın..
Tarifimize geçelim dilerseniz...
 1 litre süt
10 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı damla sakızı

Muhallebi için un, nişastası ve  pirinç unu karıştırılır. 
Nişasta ve unların üzerine şeker ile süt koyulur. 
Damla sakızı eklenen muhallebi harcı sürekli karıştırılarak pişirilir. 
İstenen kıvama gelen ve tencereye yapışmaması için karıştırılarak pişirilen sakızlı muhallebi, yapışmaması için ıslatılan kalıp olarak kullanılacak bardaklara dökülür....
Muhallebiyi bardaklara çok fazla koymamakta fayda var servis ederken ters çevirildiğinde dağılmasın...
 Muhallebiler soğuduktan sonra sunum tabağına ters çevrilerek şekli bozulmadan koyulur. 
Muhallebilerin üzerine çikolata sos dökülür servise hazır afiyet şifa olsun ...
Çikolatalı sos tarifim için bir tık

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder