7 Haziran 2013 Cuma

ŞEFTALİLİ TART VE KISA BİR TATİL


Herkese merhaba.

Günlerdir içimden bir şey yazmak gelmiyor.Hem havaların ısınmasıyla bir tembellik çöktü bana hemde ülkemizde yaşanan bu olaylar etkiledi beni fakat hayat devam ediyor ,kışı bitirdik yaza geldik tatili de hak ettik.Kısa bir tatil yapacağım sonra yine buradayım yokluğumda sizi günlerdir yaptığım tek tarif olan şeftalili tartımla başbaşa bırakıyorum.En kısa sürede görüşmek dileğiyle....

MALZEMELER:

4 adet şeftali
1/2 çay bardağı ceviz içi
1 yemek kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tarçın

hamuru için:

1 çay bardağı becel sıvı margarin
4/3 su bardağı şeker
1 paket vanilya
aldığı kadar un

üzeri için :
3-4 yemek kaşığı file badem

YAPILIŞI:

Şeftalileri soyup küp küp doğrayın.İçine şeker ,tarçın ,iri çekilmiş ceviz içi katıp margarinle yağlan
mış fırın kabına bu karışımı dökün.Diğer tarafta hamur malzemelerini karıştırıp ele yapışmayacak
hamur yapın.Hamurdan küçük parçalar koparıp şeftalilerin üzerini kaplayın.En üste file bademleri serpip 200 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin.Yanında dondurmayla servis edin.
Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder