20 Haziran 2013 Perşembe

EL AÇMASI GÖZLEME



Gözlemeyi sevmeyen yoktur diye düşünüyorum birde el açması olursa çok daha lezzetli olur...
Eskiden dışarıdan hazır alınan gıdalar daha değerli daha kıymetli olurdu şimdilerde tam tersi oldu misafirliğe giderken veya evimize misafir geldiğinde ev yapımı gıdalar çok daha güzel oluyor ve daha çok beğeniliyor..
Bende hamuru evde açarak gözleme yaptım..
Tarifimize geçelim dilerseniz...
1,5 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı sıvıyağ
yarım çay kaşığı maya
tuz

Haşlanmış patates
Kıyılmış maydanoz
Çökelek


Elime fazla yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurdum...

Üzerini ıslak bezle örtüp dinlenmeye bıraktım...
Bu arada gözlemenin içini hazırladım...
Haşladığım rendelediğim patatesi,maydanozu ve çökeleği karıştırdım biraz sıvıyağ ekleyince içimiz hazır oldu...
Cevizden daha büyük bezeler koparıp un serperek açtım iç malzemesinden koyup kapattım..
Az yağlı teflon tavada pişirdim...
Afiyet şifa olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder