2 Haziran 2013 Pazar

KABAK SIYIRMA


Kabak sıyırma
4 adet kabak
1 büyük soğan
Yarım limon
 2-3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz,bir tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı prinç
Dereotu
Yapılışı
Kabakların kabukları soyulur yıkanır ,soyacakla boyuna kabuk soyacakmış gibi çekirdekli kısmına kadar dilimlenir .Soğan rendelenir zeytinyağında kavrulur,soğanın üzerine dilimlediğimiz kabaklar tuz,şeker ve sarımsaklar ilave edilir, biraz hep birlikte kavrulur sıcak su ve pirinci ilave edilip kısık ateşte pişirilir.pişince  ateşten alınır dere otu serpişitirilir soğuyunca servis yapılır 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder