24 Haziran 2013 Pazartesi

AÇIK KIYMALI PİDE


MALZEMELER
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
2 adet yumurta (akları hamurun içine sarısı poaçaların üzerine )
Aldığı kadar un
İÇİ
500 gram kıyma
2 büyük kurusoğan
2 büyük domates
4-6 adet yeşil biber
2-3 diş sarımsak
Aldığı kadar un
Tuz.karabiber,kırmızıbiber,1 yemek kaşığı biber salçası
YAPILIŞI
Geniş  bir yoğurma kabına  un elenir.  Süt ılıtılır  unun ortası açılır  diğer  malzemelerle birlikte hamur  yoğurulur,üzeri örtülüp mayalanması beklenir . Mayalanan hamur  hafifçe bastırılıp hamurun gazı alınır .
İçi için bütün malzemeler rondada ince kıyılır,tuzu,biberi ilave edilir
hamurdan portakal kadar hamur alınır  hamur çok ince açılır hazırlanan iç yerleştirilir,hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürülür.
Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirilip hemen 200 derecede ısıtılmış fırında pişirilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder