14 Haziran 2013 Cuma

KAKAOLU DAĞINIK KURABİYE,PERİŞAN KURABİYE VEYA KOPAR AT KURABİYE

Resim yazısı ekle



KAKAOLU DAĞINIK,PERİŞAN KURABİYE

2 adet yumurta,
1 su bardağı şeker,
1 su bardağı sıvı yağ,
2 yemek kaşığı tere yağı,
2 yemek kaşığı kakao,
1 paket kabartma tozu,
1 vanilya esansı,
4 su bardağı,
ÇEŞNİ OLARAK :
iri kırılmış ceviz,
fındık,
sarı üzüm,
ince kıyılmış hurma,
kuru kayısı,
kuru incir,
yani evimizde ne varsa
daha önce yayınladığım TAM BUĞDAY UNLU DAĞINIK KURABİYE TARİFİM BURADA

PERİŞAN KURABİYE TARİFİM BURADA  
yapılışı:
çeşni olarak kullanılan kuru meyveleri doğramayı saymazsak hazırlaması çok pratik ve kolay bir kurabiye
ilk olarak kuru meyveler yıkanır ayıklanır ve küçük doğranır,
bir kaba yumurtalar kırılır,şekerle karıştırılır (ister mikserle ister kaşıkla),
diğer malzemeler de konur,
hazırlanan hamurdan parmak uçlarıyla cevizden büyük gelişigüzel kopartılır,tepsiye konur,
ön ısıtmalı fırında pişirilir (ben 150 c pişirdim )



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder