8 Haziran 2013 Cumartesi

köfteli makarna


Mitite köfte veya misket köfte, adına ne derseniz deyin; olgun domatesle sosu hazırlanırsa tadına doyum olmaz. Olgun domates derken; domatesin tamamen kızarmış olması, içinin beyaz ve çekirdek yuvalarının yeşil olmaması gerekir. Özellikle içerisi yeşil olan domatesler sos yapımında kullanılırsa, yapılan sos ekşi olur. Birde, soslu yapılan makarnalarda sos makarnaya karıştırıldıktan sonra; kapalı olarak en az 15 dakika dinlendirdikten sonra, servis edilirse makarna daha lezzetli olur. Sultan, misket köfteli makarnayı daima bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
yarım paket çubuk makarna
250 gr. orta yağlı kıyma
üç kaşık sıvı yağ
bir orta boy soğan
bir dilim bayat ekmek
iki orta boy domates
yarım kaşık salça
bir sivri biber, iki diş sarımsak
karabiber, kimyon, tuz
su

Yapılması
makarnayı yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün
domatesi rendeleyin, biberi halka, soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın
bayat ekmek dilimini ıslayın ve sıkın
kıyma, soğan, bayat ekmek, tuz ve bahartlarla birlikte köfteyi yoğurun
ve köfteden misket iriliğinde köfteler hazırlayın
köfteleri ayrı olarak, az yağ içinde kızartın ve bir kap içine alın
yağ içinde sıra ile salça, biber, sarımsak ve domatesi kavurun
üzerine misket köfteleri ve 1 çay bardağı sıcak su ilave edin
baharatları ve tuzu ilave edin, tuzunu ayarlayın
tencereyi bir kez fokurdatın ve kapağı kapayın
ağır ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin
ardından makaranaya ilave edin, karıştırın
ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder