21 Haziran 2013 Cuma

BAKLAVA YUFKASINDA TAHİNLİ RULO




Bir kısmını tahinli bir kısmını haşhaşlı yapmışlardı, ben tahini çok sevdiğim için tahinli favorim oldu.

Malzemeler :
*Yarım paket hazır baklavalık yufka
*1 su bardağı tahin
*Yarım su bardağı zeytinyağı
*Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
*1 çay bardağı toz şeker
*300 gr.dövülmüş iç ceviz

Üstü için:
100 gr. pudra şekeri

Tahin, şeker ve yağ karışımlarını derin bir kapta karıştırıyoruz.Hazır baklava yufkamızdan geniş tarafı önümüzde olacak şekilde alıyoruz. Karıştırdığımız harcı yumurta fırçasıyla ince bir tabaka halinde sürüyoruz. 2. yufkayı üstüne koyuyoruz harcımızı tekrar sürdükten sonra cevizimizi serpiyoruz. Alt kısmından başlayarak sıkı bir şekilde sararak rulo haline getiriyoruz. 3 parmak aralıklarla kesiyoruz.kestiğimiz parçaları tepsiye diziyoruz.( karışımımız yağlı olduğundan tepsimizi kesinlikle yağlamıyoruz.) Bu şekilde tepsimiz doluncaya kadar aynı işlem devam eder. 200 C lik fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirilir. Pudra şekeri serpilerek servis yapılır. 
 Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder