23 Haziran 2013 Pazar

fındık krokanlı çilekli porsiyonluk pasta

çilek ve fındık krokanlı porsiyonluk pasta
 
İsmi uzun, kendi küçük ama çok şık pastalarımız. Yapması zor değil ama el oyalayıcı. Her şeye değer ve mutlaka çay sofralarınıza, davet sofralarınıza yapın diyorum. Ramazan'da iftar davet sofralarınızda çayla beraber ikram edebileceğiniz hafif ve gösterişli ikramlık. Yine çok abarttım vesselam :)  Yüsra'nın çay davet sofrasının tatlılarından biriydi ve hepimiz çok beğenmiştik.
 
pandispanyası için
6 tane yumurta (ak ve sarısını ayırın)
1 su bardağı şeker
yarım paket kabartma tozu
1 su bardağı un/nişasta
(bardağın 4/3nü un az kısmını nişasta doldurun)
 
Yumurta aklarını bir tutam tuzla köpürene kadar çırpın. Şekeri ilave edip kar beyazı olana kadar çırpın. Ayrı bir yerde yumurta sarılarını çırpın. Köpüğe ekleyin. kaşıkla karıştırın. Un karışımını ve kabartma tozunu eleyip karışıma ekleyip köpüğe yedirin. Fırın tepsisine fırın kağıdı serip karışımı üzerine düzgünce yayın. 180C fırında pişirin.
(az miktarda olsun isterseniz bir tepsi pandispanya pişirin. Yüsra aynı tarifle 2 tepsi pandispanya pişirmiş)
 
Soğuyan pandispanyanızdan kalıpla yada su bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin.
 
500ml krema
1 çay bardağı şeker
2 paket krema sertleştiricisi
malzemeleri sertleşene kadar çırpın.
 
Tarifine göre hazırlanmış kremşanti
hazır fındık krokan
 
 
Pasta diliminin üzerine krema sürün üstüne ikinci dilimi kapatın. Yanlarını ve üzerini kremayla kaplayın. Yan kısımlarını fındık krokanla sıvayın. Tepsiye dizerek servis zamanına kadar buzdolabında dinlendirin. Servis yapacağınız zaman kremşantiyi ortası boş kalacak şekilde yanlarına sıkın ortasına sapını ayırmadan dilimlediğiniz çileği yerleştirin. (çileği en son koyuyoruz tazeliğini kaybetmemesi için. İsterseniz daha önce koyup çilekli tart jölesi döküp hazır bırakabilirsiniz)
 
çilekli porsiyonluk pasta
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder