2 Haziran 2013 Pazar

ELMALI KEK-ELMA DİLİMLİ,CEVİZLİ TARÇINLI KEK



 
 
 
 
ELMALI KEK-ELMA DİLİMLİ,CEVİZLİ TARÇINLI KEK
 
MERHABALAR SEVGİLİ ARKADAŞLAR
3 adet yumurta,
1 su bardağından biraz fazla şeker,
yarım su bardağı su,
yarım su bardağı fındık yağı,
2,5 su bardağı un (yumurta ve bardak büyüklüğüne göre azaltılır veya artırılır),
1 çay bardağı kırılmış ceviz,
1 çay kaşığı toz tarçın,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
üstü için:
1- 2 adet soyulmuş ve dilimlenmiş elma,
1 çay kaşığı kadar toz tarçın
yapılışı:
oda sıcaklığındaki yumurtalar mikserle köpürtülür,
şekeri koyup şeker eriyene kadar çırpmaya devam edilir,
su ve yağ ilave edilir,
un,k.tozu,vanilya elenerek azar azar ilave edilir ve karıştırılır,
ceviz ve en son toz tarçın konur (tarçının kekin rengini koyulaştırmaması için )
yağlanmış fırın kabına veya kek kalıbına dökülür,
üstüne daha önce kabuğu soyulmuş ve dilimlenmiş elmalar yerleştirilir,tarçın dökülür ve ön ısıtmalı fırında pişirilir
çooooook lezzetli bir kek oldu tavsiye ediyorum :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder