25 Haziran 2013 Salı

BULGUR PİLAVI



MALZEMELER
2 su bardağı  pilavlık bulgur
2 orta boy  soğan
4-5 adet yeşil biber
1 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
½ çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
YAPILIŞI
 Soğanlar yemeklik doğranır, sıvıyağda pembeleşene kadar kavrulur ve salçaları ilave edilerek tekrar kavrulur. Yıkadığımız bulgur konularak  pirinç pilavındaki gibi biraz kavrulur .
Sıcak 3,5 su bardağı su ilave edilir. Tuz, yeşil biberler ve  dilimlediğimiz  domatesler de üzerine yerleştirilerek  kapağı kapatılır.  Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Tereyağ eritilerek pişen pilavın üzerine dökülürve pilav biraz dinlendirilir , sıcak   olarak servis yapılır.
NOT : Pilavın suyunun miktarı bulgurun cinsine göre değişebilir .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder