26 Haziran 2013 Çarşamba

ŞERİT POĞAÇA




Malzemeler:

*1 su bardağı süt
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 adet yaş maya
*1 yumurta(beyazı içine sarısı dışına sürülecek)
*Aldığı kadar un

Üzeri için:
*Susam, çörekotu vb…

İçine:
Zeytin ezmesi (isteğe göre peynirde olabilir)


Maya ılık suda eritilir. Hamur için mayalı su, süt, yağ, şeker, tuz, yumurta beyazı karıştırılır. Kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar un ilave edilir. Yoğurma işlemi bittikten sonra yarım saat dinlendirilir.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler kopartılır. kahve fincanı tabağı kadar açılır. Bir tarafına iç harcı koyulur. Diğer ucuna bıçakla yarım cm genişliğinde uzun çentikler atılıp sarılır.Uçları hafif ortaya doğru kıvrılır. Üstüne yumurta sarısı sürülüp isteğe göre susam vs serpilir. 170 derecelik fırında pişirilir.
 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder