6 Haziran 2013 Perşembe

sütlü ciğer tava


Sütlü ciğer tava yapmak için, ciğer süt ile terbiye edilerek kızartılır. Ciğer tava kuzu ciğeri veya dana ciğeri kullanılarak yapılır. Ciğer tava yaparken, tercihim hep dana ciğerinden yana olmuştur. Süt ile terbiye edilmiş ciğer, buzdolabında en az iki saat süre ile dinlendirilmelidir. Terbiye edilmiş ciğer kızartılınca yumuşacık olur. Kızartılan ciğer bir gün beklemiş olsa dahi, yumuşaklığından bir şey kaybetmez. Sultan, terbiyeli ciğer tava yaptığında her daim bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
yarım kilo dana ciğeri
bir bardak süt
kızartma yağı
pul biber, toz biber
un, tuz

Yapılması
ciğerin zarını soyun, damarlarını temizleyin ve kuşbaşı doğrayın,
üzerine kağıt havlu ile bastırarak kanını alın
ve bir tencere içine koyun, üzerine sütü ilave edin ve karıştırın
tencereyi kapatın ve buzdolabında iki saat dinlendirin
süre bitiminde ciğerleri süzgeç içerisine alın ve süzün
ardından bir çay kaşığı toz biber, bir tatlı kaşığı pul biber
ve bir çay bardağı un ilave edin karıştırın
süzgeci sallayarak unun fazlasından kurtulun
kızartma yağını kızgın hale getirin, ciğerleri içine aktarın
ciğerler kaynamaya başladıktan sonra, 7 dakika süre ile
ara sıra karıştırarak kızartın ve bir kap içine alın üzerine tuz ekin
ve patates kızartması eşliğinde servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder