18 Aralık 2012 Salı

ŞEKERPARE


MALZEME:
-125 erimiş tereyağı
-2 tam yumurta ve 1 tane sarısı
-1 kabartma tozu
-250-300 gr.un

ŞERBET:
-250 ml. su
-300 gr. toz şeker
-1-2 tane limon tuzu veya 1/4 limonun suyu

HAZIRLANIŞI: Önce şerbeti kaynatın ,şeker eridikten sonra kenara çekin soğusun.
-kulak memesi hamur yoğurulur,11-12 tane top yapın,acızık bastırın avuç içinde,yağılı tepsiye dizin,üstüne 1 tane fındık bastırın.Isıtılmış 200' fırında hafif kızarana kadar pişirin,fırından çıktıktan sonra 1-2 dak kenarda bekletin,şurubunu üstüne gezdirin,üstünü bir tepsi ile kapatın,4-5 saat sonra hazır olur.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder