19 Aralık 2012 Çarşamba

21.12.-bu gece kim yiyecek ayvayı


MALZEMELER:
-4 ayva
-4 çorba kaş.toz şeker
-su

YAPILIŞI:
-ayvaları 2'ye kestim,tohum kısmını çıkardım,ayvaları soydum ve tencereye dizdim
-tohum ve kabukları tencerenin bir köşeye topladım-atarsanız o güzel renkten mahrum kalırsınız
-her ayvanın oyuk kısmına birer çorba kaş.toz şeker doldurdum-tabi ayvanın büyüklüğüne bağılı,ayvanın , üstü tamamen şeker ile kaplanacak
-ayvaların üstündeki şekeri ıslatmayacak kadar su doldurdum,önce kaynayıncaya kadar hızlı hateşte,sonra kısık hateşte su koyulaşıncaya kadar kaynattım ,saat tutmadım,ama o kadar kaynadı ki unuttum ve tam zamanında yetiştim,çekirdekler ve kabuklar o kırmızı rengi veriyorlar ,sos jelatimsi bir kıvam alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder