17 Aralık 2012 Pazartesi

İRMİK MANTOLU BAL PARMAK TATLISI

2,5 su bardağı un
yarım paket margarin
2 yumurta
3 çorba kaşığı irmik
2 çorba kaşığı toz fındık ,
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
MANTOLAMAK İÇİN
 İrmik
ŞERBETİ
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon
Karıştırma kabına yumurtaları ve oda ısısındaki margarini koyup unu, irmiği, fındığı, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip  yoğuruyoruz . Hamurdan  yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizle parmak şekli veriyoruz.( ben içlerinede dövülmüş fındık koydum )bir kabın içerisine irmiğ koyup hazırladığımız hamurları irmiğe bulayıp yağlanmış tepsiye dizip  170 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz  hamurlar pişerken şerbeti kaynatıp hazırlıyoruz,şerbet  ılınınca pişen sıcak tatlının üzerine döküp üzerine bir tepsi kapatıp şerbeti çekmesini bekliyoruz .not Oktay ustanın nefis bir tatlı tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder