26 Aralık 2012 Çarşamba

HAMSİ BUĞULAMA


Haftada 1 defa mutlaka balık pişer bizim evde.
Hamsi bizim evde çok sevilen bir balık. Hamsi tava,hamsi dolması  tarife ulaşa bilirsiniz tık tık
ve hamsi buğulama olarak hazırlıyorum
Son 1 aydır hamsiyi buğulama olarak hazırlıyorum çünkü diyetteyiz:))
Hemen servis ettiğim için malesef pişmiş halini resimleyemedim:))
Mutlaka herkesin bildiği bir tarif ama arşivimde bulunmasını istedim
Akşama şöyle güzel bir buğulama yapmaya ne dersiniz?
İşte tarif
Malzemeler
1 kilo hamsi
2 orta boy kuru soğan
2 adet domates
1 adet limon
Yarım demet maydanoz
Zeytin yağ
Tuz,karabiber
Hazırlanışı
Hamsiler temizlenir kılçıkları alınır yıkanır ve suyu süzdürülür
Suyunu süzen hamsi tuz ve karabiber eklenir ve harmanlanır
Fırın tepsisi yağlanır soğan ince ince piyaz şeklinde doğranır ve yarısı tepsiye yayılır
Üzerine hamsiler hafif birbiri üzerine gelecek şekilde dizilir
Balıkların üzerine piyaz doğranan soğan ince dilimlenmiş domates ve limon dizilir
En üstü ince kıyılmış maydanoz ve hafif tuz serpilir ve biraz zeytin yağ gezdirilir.
Üzeri alüminyum folyoyla kapatılan balık önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında balık ve sebzeler pişene kadar tutulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder