22 Aralık 2012 Cumartesi

şekerpare tatlısı


Bütün tatlılar ölçü ile yapılır, şekerpare "tepsiden malzemeye" net ölçü ile yapılır. Mutfağınızda 28×36 cm. boyutunda metal fırın tepsiniz varsa ve tarifime harfiyen uyarsanız, mükemmel lezzette şekerparenizi tadarsınız. Şekerpare tepsisi fırından çıkarıldıktan sonra sıcak şerbet verilmelidir. Yani, şekerpare ve şerbet sıcak olmalıdır. Sultan her daim şekerpare tatlısını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
üç bardak un
125 gr. margarin
bir çay bardağı bardak irmik
bir çay bardağı pudra şekeri
bir çay kaşığı kabartma tozu
bir paket vanilya
bir yumurta

Şerbeti için
üç bardak toz şeker
iki buçuk bardak su
yarım limon suyu

Şerbetin yapılması
tencereye şeker ve suyu koyun kaynatın,
ardından limon suyunu ilave edin ve karıştırın
tencereyi ağır ateşte 10 dakika süreyle kaynatın ve ocaktan alın
şerbeti tatlıya sıcak olarak verin, her ikisi de sıcak olacak

Yapılması
yumurta ve margarini oda sıcaklığında bekletin
un, irmik, pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın
margarini ilave edin ve yoğurun, ardından yumurtayı ilave edin tekrar yoğurun
hamuru top yapın ve buzdolabında 15 dakika bekletin
süre bitiminde dolaptan çıkarın 16 beze yapın,
avucunuzda oval şekil verin ve aralıklı tepsiye dizin
üzerine yumurta sarısı sürün ve çatalla çizin
önceden 175°C dereceye ısıtılmış fırının orta rafına sürün
25 dakika pişirin, fırından alın üzerine sıcak şerbeti verin.
şerbetini çektikten sonra gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder