27 Aralık 2012 Perşembe

AĞLAYAN PASTA




Malzemeler :

(Fincan yazdıklarım türk kahvesi fincanı)
©4 yumurta
©3 fincan toz şeker
©3 fincan un
©1 fincan süt
©1 fincan sıvıyağ
©3 çorba kaşığı kakao
©1 paket vanilya
©1 paket kabartma tozu

Islatmak için
©1 su bardağı süt

 Üstü için:
©2 poşet krem şanti
©1,5 su bardağı süt

 ©1 paket çikolata sosu
©2 su bardağı süt

Kek için önce yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sütü, yağı ilave edip çırpmaya devam edin. Unu, kakaoyu, vanilya ve kabartma tozunu ayrı bir kapta karıştırın, karışıma ilave edin. İyice karışınca, kek kalıbına döküp, önceden 170 derece ısıtılmış fırında batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.

Keki fırından çıkarınca sıcakken1 su bardağı soğuk sütü her yerine dökün, soğumaya bırakın.

Şantiyi süt ile çırpın. Kek iyice soğuyunca üzerine sürün.

Çikolata sosu pişirip soğumaya bırakın. Soğuyunca şantinin üzerine dökün.

 Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder