27 Aralık 2012 Perşembe

HAVUÇLU,KIRMIZI BİBERLİ VE SOĞANLI PİRİNÇ PİLAVI


HAVUÇLU,KIRMIZI BİBERLİ VE SOĞANLI PİRİNÇ PİLAVI
MERHABALAR,SELAMLAR,SEVGİLER BENDEN SİZE HEPİNİZE :)
MÜBAREK CUMA GÜNÜMÜZ HEPİMİZ İÇİN HAYIRLI,BEREKETLİ VE HAYIRLARLA DOLU GEÇSİN İNŞAALLAH :)
Klasik pilav yemekten bıktıysanız size değişik bir lezzetteki bu pilavı önerebilirim, eşime pilav yapmak istiyorum ama içine kırmızı kapya biber koymayı deneyeceğim dediğimde aa olur mu öyle deneme güzel olmayabilir dedi ama iç sesim dene dedi ne iyi etmiş :)
2 su bardağı pilavlık pirinç,
3 su bardağı sıcak su veya et suyu,
2 adet kırmızı biber,
1 adet büyük boy havuç,
1 adet küçük soğan,
2 kaşık sızma zeytinyağı,
1 kaşık tereyağı
Tencereye z.yağı,tereyağı,ince doğranmış soğan ve biberler,iri rendelemiş havuç konur,kısa süre sotelenir,sıcak su veya et suyu,tuz konur,
daha önceden sıcak ve tuzlu suda bekletilen pirinçler kırmadan nişastası gidene dek yıkanır suyu süzülür ve tencereye konur,
ocak önce hızlı sonra yavaşa alınır,pilav suyunu çekinceye kadar kaynatılır,
kapağın altına temiz bir bez konarak pilavın demlenmesi beklenir.

daha önce SOĞANLI ETLİ VE HAVUÇLU PİLAV  yapmıştım ama bu kırmızı biberli :)

bakmak isterseniz: PİLAVLAR BURADA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder