25 Aralık 2012 Salı

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE




Malzemeler :

©1 paket margarin (oda sıcaklığında)
©2 yumurta
©5 yemek kaşığı pudra şekeri (dolu dolu)
©3.5-4 su bardağı un
©1 paket kabartma tozu
©1 paket Hindistan cevizi

3,5 su bardağı unu genişçe bir kaba alın. Margarini, pudra şekerini, 1 yumurtayı, 2. Yumurtanın sadece sarısını ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun. Hamur çok yumuşak olursa biraz daha un ilave edin. Yumuşak bir hamur olacak. Son olarak 4 yemek kaşığı Hindistan cevizini ilave edin.

Hamurdan parçalar koparıp, yuvarlayın. Üst kısımlarını önce yumurta akına sonra Hindistan cevizine bulayıp tepsiye dizin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.
Not:Fırından çıkınca yumuşak olabilirler, tekrar fırına koymayın, soğumasını bekleyin.

 Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder