20 Aralık 2012 Perşembe

kek kalıbında krem karamel

 
kek kalıbında krem karamel
 
Yemek davetimin son dokunuşu olan tatlımız. Küçük porsiyonlarda değilde pasta gibi kalıpta pişirip dilimleyerek servis yaptım. Çeşitli meyveleri minik doğrayıp dilimin üzerine koyup meyve salatalı  servis yapabilirsiniz değişik ve hoş sunum olacaktır..
 
karameli için
1 su bardağı şeker
6 yemek kaşığı su
Şekeri küçük bir kaba alarak kahverengi oluncaya kadar pişirin. Üzerine suyu ekleyip şeker eriyene kadar kaynatın.
Kek kalıbını tereyağla yağlayın karameli dökün ve tabana yayın.
 
kreması için
1 lt süt
1 su bardağı şeker
5 tane yumurta
5 tane yumurta sarısı
1 pk vanilya şekeri
1 tane limonun kabuk rendesi (rendenin ince kısmıyla rendelenmiş)
 
Süt hariç diğer malazemeleri iyice karıştırın. Sütü ısıtın karışıma ekleyerek tekrar çırpın. Kalıba dökün(Çok gibi gözüksede pişince aşağı çöküyor sizi yanıltmasın hepsini kalıba dökün) Fırın kabına sıcak su koyun üzerine kek kalıbını yerleştirin. 180 C fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarın sıcak suyun içinde kalıbı bırakarak soğutun.(fırından çıkardığınızda tam tutmamış olacak sıcak suyun içinde soğurken kıvama gelecek) Soğuyan kalıbı buzdolabına kaldırın bir gece bekletin. Servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Dilimleyerek servis yapın.
 
krem karamel

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder