20 Aralık 2012 Perşembe

kaşar peynirli, kaymaklı poğaça

Kaymak işin içine girerse sizce ne olur? Bu muhteşem poğaçalar olur! Mayalanmalarını bekleyemeden hemen fırına verdiğim için  pufidik pufidik olmadılar. Tadında değişikliği hissediyorsunuz kaymak ayrı bir lezzet veriyor. Vakit darlığı yaşamadan mayalandırıp pişirirseniz eminimki çok beğeneceksiniz..
 
 
300 gr kaymak
2 ym kaşığı dolusu tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
2 tane yumurta/ 1 tane yumurtanın sarısını ayırın
1 pk maya
aldığı kadar un
 
ayrıca rendelenmiş kaşar peyniri
 
 
kaymaklı poğaça
 
Un hariç tüm malzemeyi iyice karıştırın azar azar un ilave ederek yumuşak hamur yoğurun. 45 dk. mayalandırın. İstediğiniz gibi şekil verin yada hamuru 3 bezeye ayırın merdaneyle açın 8 eşit parçaya bölün geniş kısmına peyniri koyup sarın. Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün. 30 dk. daha mayalandırıp önceden ısıtılmış 200C fırında pişirin.
 
 kaşar peynirli kaymaklı poğaça
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder