23 Aralık 2012 Pazar

ÇOCUKLARIMIN KURABİYESİ


ÇOCUKLARIMA KÜÇÜKKEN EN SIK YAPTIĞIM KURABİYELER,REÇETE KAYBOLMASIN,GELENEK DEVAM ETSİN.

MALZEMELER:
-5 yumurta
-250 gr. yoğurt
-1 su bardağı sıvı yağı
-3 su bardağı toz şeker
-3 tane kabartma tozu
-3 tane vanilin
-un= yumuşak hamur olacak kadar

YAPILIŞI:
-yumurta,şeker,sıvı yağı,yoğurt karıştırılır
-ilk başta 2 su bardağı un ,vanilin,kabartma tozu karıştırılır ve sıvı malzemelere karıştırılır
-sonra un azar,azar ilave edilir
-kulak memesi kıvamda bir hamur elde edilir
-en az 3-4 saat dinlenir,en iyisi 1 gece beklemesi,kahvaltıya sıcacık kurabiyeniz olur
-unlu zeminde 0,5-1 sm.kadar hamur merdane ile açılır,şekil kesilir ,yağılı kağıt ile kaplanmış tepsilere aralıkla dizilir
-180* ısıtılmış fırında altları hafif kızarma başlayınca tepsi fırından alınır,üstleri neredeyse beyaz kalıyor,fazla tutarsanız fırında sertleşir kurabiyeler

-bu malzemelerden çok kurabiye çıkar,küçükken çocuklara yetmez,büyük çocuklara malzemelerin yarısını yapmayı tavsiye ederim,3 tane küçük yumurta kullanılır
-herkes sevmez portakallı kurabiye , 1 portakal rendesi en son kalan hamur parçasına ekledim ve yoğurdum.
-aslıda amonyak soda-tatlılar için alınır aktarlardan ,3 tatlı kaşığı bu sodadan,1 çorba kaşığı sirke ile kasede söndürülür ve sıvı malzemeye katılır
-zencefil de kullanılır 1 çorba kaş. kadar isterseniz
-5-10 gün dayanır bu kurabiye ,kahve ile çok iyi gider ,çoktan test ettim .....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder