17 Aralık 2012 Pazartesi

ÇİKOLATALI TURTA

Malzemeler
4 adet oda ısısında yumurta
125 gr oda ısısında yumuşamış margarin
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 türk kahve fincanı süt
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Çikolatalı sosu için
2 su bardağı süt
1 tepeleme çorba kaşığı dolusu mısır nişastası
1 çorba kaşığı kakao
4 çorba kaşığı şeker
80 gr bitter çikolata
Hazırlanışı
Sosu için süt,kakao ve nişasta tencereye alınır iyice çırpılır şeker ilave edilir ve koyulaşana kadar karıştırılır
Sos kaynamaya başlayınca ocaktan alınır parçalanmış çikolata ilave edilir karıştırarak eritilir
Bir kabın içine yumuşak margarin ve şeker alınır 3-4 dakika çırpılır.
Üzerine yumurtalar eklenir çırpmaya devam edilir
Sırasıyla süt,kakao,un ve kabartma tozu eklenir çırpılır
Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serilir ve kalıbın kenarları yağlanır
Kek hamurunun yarısı kalıba boşaltılır üzeri düzeltilir
Hamurun üzerine hazırlanan sos yavaşca dökülür ve üzeri düzeltilir
Kalan kek hamuru sosun üzerine dökülür ve üzeri düzeltilir
Kalıp hafifce birkaç defa yere vurulurki içindeki hava çıksın
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir
Kekin piştiğini kürdanla kontrol edin kek hamuru temiz çıkarsa fırından alın
Pişen kek 3-4 dakika dinlendirilir servis tabağına çıkartılır üzerine pudra şekeri serpilir



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder