20 Kasım 2009 Cuma

UNLU KIYIR BÖREK 48.P.D.Ç.S. ETKİNLİĞİNE

Birçok arkadaşımın sitesinde gördüm bu böreği ama ben sevgili arkadaşım pembetatlar arkadaşımın sitesinden almıştım tarifini.Tarifimi 48.P.D.Ç.S. etkinliğinin evsahipliğini yapan elzemhobi sevinç arkadaşıma gönderiyorum.Kolaygelsin arkadaşım.
Malzemeler
  • 3 yufka
  • 4-5 ortaboy haşlanmış patates
  • 1 su bardağı rende kaşar ve beyaz peynir karışımı (arkadaşım lor peyniri kullanmış,evde yoktu ben beyaz peynir kullandım.Lor peyniri ile nasıl oluyor bilmiyorum ama beyaz peynirde çok yakıştı.)
  • 100 gr.erimiş tereyağı
  • 2 çay bardağı sıvıyağ
  • yeteri kadar un
  • tuz,karabiber.
Yapılışı
Öncelikle patatesleri haşlayalım ve rendeleyelim.Rendelediğimiz peynirleri,tuz ve karabiberini de ekleyip karıştıralım.
Erimiş tereyağı ile sıvıyağı karıştırıp kenara yarım çay bardağı ayıralım.Düz bir zemin üzerine ilk yufkayı serip yağlı karışımdan fırça ile sürüp,üzerine elekle 1 türk kahvesi fincanı un eleyip, yufkayı ikiye katlayıp tekrar yağlı karışımdan sürüp tür kahvesi fincanının yarısı kadar un eleyelim.Yufkaların kenar kısımlarını iki parmak içe katlayıp kenar kısmını düzgün hale getirelim,hazırladığımız patatesli harçtan bolca koyup rulo saralım,dört parmak genişliğinde kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.Diğer yufkalarada aynı işlemi yapalım.Diğer tarafta ayırdığınız yağlı karışımın içine iki çorba kaşığı su ekleyerek böreklerin üzerine sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder