6 Kasım 2009 Cuma

MİDYE POĞAÇA VE MİDYE TATLISI

MİDYE POĞAÇA VE MİDYE TATLISI P.D.Ç.S.E 47
Selamlar arkadaşlar ,şimdi sizlere tek hamurdan hem tatlı hemde tuzlu yapabileceğiniz bir tarif vermek istiyorum ,tatlıyı geçenlerde yapmıştım ,tuzlu olarakta bugün gelen misafirlerime yaptım.Kim yediyse tarifini istedi ,nasipse tatlısını bayramda yine yapıcağım.
Midye poğaçayı oktay ustada görmüştüm.Tatlıyıda geçen gün pembe tatlar aslıcım yapmıştı.Tarifi aslıdan kopyalayıp yayınlıyorum,yapım aşamalarınıda açıklayıcı bir şekilde resimlerle yayınlamış.Teşekkürler aslıcım.
Ben midye poğaçayı yaparken bir kısmını patatesli bir kısmınıda peynirli yaptım.Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun.Tarifimi etkinliğin ev sahibi arkadaşım ferahın mutfağına gönderiyorum.
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
bir tutam tuz
1 tatlı kaşığı şeker
aldığı kadar un
Üzeri İçin: 1çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
Açmak İçin:Nişasta
İçi İçin:Ceviz
Şerbeti İçin
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1/2 limon suyu
Hazırlanışı:İlk önce şerbet malzemelerini kaynatıp soğumaya bırakın...Hamur için malzemeleri derin bir kaba alıp karıştırın ve yoğurun ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak...Hamurun üzerini örtüp 20dk dinlendirim.Hazırlanan hamuru altı eşit bezeye bölüp bütün bezeleri nişasta serperek tabak büyüklüğünde açın.
Açılan hamurları üstüste koyarak merdane yardımı ile açmaya devam edin hamuru iyiye büyülttükten sonra rulo sarıp 1cm genişliğinde kesin... Kesilen ruloların ortasına avuç içiyle bastrıp cevizkoyun ve kapatıp tepsiye dizin.
Üzerlerine fırça ile tereyağını sürüp önceden ısıtılmış 180derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip fırından çıkartın ve sıcak talının üzerine soğuk şerbeti döküp soğuyunca servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder