13 Kasım 2009 Cuma

ÇERKEZ TAVUĞU

Diş bulguru menümüz bu tarifle son bulacak arkadaşlar.Değişik bir tat çerkez tavuğu.Eşimin çok tercih ettiği bir lezzet değil, o nedenle genelde bayanlar toplandığımızda yapıyorum.
Malzemeler
1 büyük tavuk göğsü
1 su bardağı ekmek içi
1 su bardağı dövülmüş ceviz
2-3 diş sarımsak
Tuz,karabiber,pul biber,zeytinyağı
Yapılışı
Tavuk göğsünü üzerini geçek kadar su ekleyip haşlayalım ve ince ince ( didelim ) parçalara ayıralım.
Diğer tarafta cevizi tavaya alalım,ceviz biraz yağını salana kadar 1-2 dakika kavuralım, kavurma aşamasında sık sık karıştıralım,ekmek içini ilave edelim bir iki kez karıştırıp,kenarda bekleyen tavuk suyundan bir miktar ekleyip kıvam almasını sağlayalım.tavuk etlerini,dövülmüş sarımsak yeteri kadar tuz,karabiber ve pulbiber ekleyip servis tabağına alalım.Küçük bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını pul biberle kızdırıp üzerinde gezdirin.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder