11 Kasım 2009 Çarşamba

KÜRDAN BÖREĞİ

Diş bulguru menüsünden kürdan böreği ile devam ediyorum.Dün 10 Kasım Anıtkabir gezimizde Anadolu Ajansından bir muhabir fotoğrafımızı çekmişti arkadaşlar,başka gazetelerde varmı bilmiyorum ama Hürriyet gazetesi 6.sayfada yayınlamış,internettede bu linkte yayınlamış. http://www.hurriyet.com.tr/gundem/12914027.asp?gid=233
Malzemeler
3 Adet yufka
Yeteri kadar sosis
Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı
3 adet yufkamızı üst üste serelim ve bir şişe kapağı yardımıyla ( çocuklarımıza aldığımız sürpriz yumurtanın kabı çok uygun) yuvarlak şekiller keselim,sosislerimizi çok ince olmamak kaydıyla dilimleyelim ve bir yufka bir sosis olarak kürdana dizip,iyice kızdırdığımız sıvı yağda kızartalım. Çok lezzetli ve çıtır çıtır oluyor.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder