4 Kasım 2009 Çarşamba

KARNABAHAR MÜCVERİ


MALZEMELER
1 Küçük karnabahar
1 küçük kuru soğan
1/2 demet maydanoz
3 yumurta
1 su bardağı un
3 tepeleme yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 paket kabartma tozu
Tuz, karabiber , pulbiber
YAPILIŞI
Karnabahar küçük parçalara bölünüp yıkanır, tuzlu suda haşlanır, iyice ezilir ,soğan rendelenip suyu sıkılır ( soğanın suyu konmayacak ) yumurta, un , kaşar peyniri, tuz, karabiber, pulbiber maydanoz , kabartma tozu eklenip iyice karıştırılır, kaşıkla kızdırılmış bol yağın içine bırakılıp hafif düzeltilip kızartılır. Kağıt serili tabağa alınıp sıcak servis yapılır .
NOT: Kabak mücverinden daha güzel ve lezzetli oluyor mutlaka deneyin bunları yemek seçen ve hiç birşeyi beğenmeyen torunumdan zor alıp resimlerini çekebildim o kadar çok beğendi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder