17 Kasım 2009 Salı

Kabak Çorbası

Kabak çorbasını ilk defa kayınvalidemde tatmış, çok da beğenmiştim. Bizim evde çorba da kabak da pek sevilir, ben de orjinal tarifte bir iki değişiklik yaparak haftasonu bu çorbayı pişirdim. Dereotu ve kabak ikilisine krema ve annemin hazırladığı et suyu da eklenince hem sağlıklı hem de leziz bir çorba çıktı ortaya..

Malzemeler:
1 kg. kabak
1 demet dereotu
1 paket krema
1 su bardağı et suyu
sıcak su (çorbanın kıvamını arzunuza göre ayarlayabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
tuz
karabiber

Kabakları yıkayıp minik küpler halinde kesin. Dereotunu da yıkayıp ince ince kıyın. Tencereye suyu alıp dereotunu ve kabakları ekleyin. Kabakları yumuşayana kadar kaynattıktan sonra blendırdan geçirin. Tencereye et suyunu ve topaklanmaması için bir bardakta biraz su ile açtığınız nişastayı ekleyin, orta ateşte karıştırarak pişirin. 4-5 dk. sonra içine kremayı da ilave edip bir taşım kaynatın.

Afiyet olsun!
Not: Arzu ederseniz çorbaya havuç da ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder