20 Kasım 2009 Cuma

ÜÇ RENKLİ SALATA

Bir kaç kez yemiş ama yapmamıştım.Geçen günkü menüde yer aldı kendileri :):) Benim salatamın en üstteki patates kısmı biraz kalın oldu ,bundan sonra katları eşit yapmaya çalışıcam.Gerek şekli ,gerek lezzetiyle beyenilen salatamın yapımıda oldukça kolay tarifine gelince;

MALZEMELER:

6 adet patates
5 adet havuç
1 adet kırmızı lahana
6 dal taze soğan
1 kutu mısır
yarım demet maydanoz
tuz
zeytinyağ
limonsuyu

YAPILIŞI:

Patatesleri haşlayıp ,soyup , püre yapın.Püreye tuz ,biraz karabiber ekleyin.Havuçları soyup rendeleyip 3 yemek kaşığı sıvıyağda bir çay kaşığı tuz katarak kavurun.Kırmızı lahanaları ince ince kıyın ,taze soğan ve maydanozları da aynı şekilde ince ince kıyın.Kırmızı lahana ,maydanoz ve taze soğanları biraz tuz , limonsuyu ve biraz zeytinyağı ile karıştırın .Servis yapacağınız tabak yada kalıba streç film yayıp patates püresinin üçte birini elinizle döşeyin.Kenarda bekleyen havuçlarada kalan pürenin yarısını koyup elinizle iyice karıştırıp pürenin üstüne döşeyin.Kırmızı lahanalı yeşillikli karışımada kalan püreyi katıp elinizle iyi karıştırıp bunu da döşeyin.Kalıbı dolaba kaldırın.Ben salatamı akşamdan yaptım.Servisten önce ters çevirip,mısırlarla süsleyip servis yapın.Malzemeleri arttırıp havuçlu ve yeşillikli kısmın daha kalın olmasınıda sağlayabilirisiniz.Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder