8 Kasım 2009 Pazar

DİŞ BULGURU

Hafta sonu web tasarım kursuna başladım arkadaşlar,haftada iki gün.İnsanın kendine yeni birşeyler katması kadar güzel birşey olamaz sanırım,öğrenmenin yaşı ve zamanı yok diye düşünenlerdenim.Çevremde bazı arkadaşlarım dikiş,nakış ve tel kırmaya gidiyorlar ama bunlar benim kişiliğime uygun değil daha doğrusu çok çabuk sıkılan bir karaktere sahibim. Arkadaşımın nakışta yaptığı küçücük bir parçayı ben yapmaya çalışsam kesin kafayı yerim :) Web tasarım kursumu Ankara Tasarım da alıyorum kurs toplamımız 3 kişi,hocamız Kayhan ŞAHİN anlatımı çok akıcı ve açıklayıcı.Ankara Tasarım hakkında merak ettiklerinizi buradan görebilirsiniz.
Diş bulguru menüsünün olmazsa olmazı.
Malzemeler
  • Yarım kg.buğday (diş bulguru için isteyin,aşurelik buğday değil)
    2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 100 gr.çedene
  • 100 gr.badem
  • 100 gr.ceviz
  • 100 gr.fındık
  • süslemek ve tat vermesi için değişik şekerlemeler
Yapılışı
Buğdayınızı akşamdan ayıklayın,iyice yıkayın ve ılık suya ıslatıp sabaha kadar şişmeye bırakın. Nohut ve kuru fasulyenin pişme zamanı farklı olduğu için ben 1 er kg.alıp akşamdan ıslatıyorum daha sonra ayrı ayrı pişirip porsiyonlar halinde poşetliyorum ve dondurucuya atıyorum,gerektiği zaman yeteri kadar çıkartıp kullanıyorum.Islattığımız buğdayı üzerini geçecek kadar su koyup ocağa alalım ve yumuşayınca nohut,kuru fasulye ve çedeneyi ekleyelim.Çedeneyi bana buğdayı aldığım Aktar tavsiye etti,gerçektende buğdaya çok yakıştı arkadaşlar tavsiye ederim.3-4 dakika kaynatınca ocaktan alalım,fazla suyunu süzelim ve servis edeceğimiz kaselere yeteri kadar koyup ( bu aşamada normalde konmaz ama biraz toz şeker serpip karıştırırsak buğdayımız daha bir lezzetli oluyor ama bunu herkes sevmeyebilir ) üzerine iri parçalar halinde parçaladığımız badem,ceviz ve fındığı serpiştirelim.Süs için aldığımız şekerlemelerle süsleyelim. Ben nar taneleride koymayı planlamıştım ama o telaşla unutmuşum.Diş buğdayını daha değişik yapanlarınıda vardır ama benim bildiğim budur :)
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder