16 Kasım 2009 Pazartesi

MİDYE TATLISI

Geçen hafta yayınladığım günümün menüsünü sizlerle paylaşmaya midye tatlısından başlıyorum arkadaşlar.Bu tatlıyı bir kaç arkadaşımın sitesinde görmüştüm gerçekten yapımı kolay ve lezzeti nefis.Denemenizi tavsiye ederek,tarifini vereyim.
Malzemeler
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Bir tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yeteri kadar un
  • İçine : iri kıyılmış ceviz
  • Açmak için : nişasta
  • Üzerine : 1 yemek kaşığı margarin yada tereyağı
  • Şerbeti için : 4 su bardağı su,4 su bardağı şeker,yarım limon suyu.
Yapılışı
Ön hazırlık olarak tencereye su ve şekeri alalım,yarım limon suyunu ekleyip şerbeti hazırlayalım. Eğer tatlımızı hemen tüketmeyeceksek, şerbetini daha sonra hazırlayıp dökebiliriz. Tatlımızı şerbet dökerken dikkat edeceğimiz nokta biri sıcak biri soğuk olacak.Şerbetini daha sonra döküyorsak eğer,şerbeti ocaktan aldıktan sonra ilk sıcaklığı çıkınca soğuk tatlımızın üzerine dökelim.
Hamur malzemelerimizi çukur bir kaba alalım,yeterince un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamurun üzerini örterek 20 dakika kadar dinlendirelim.Dinlenen hamuru 8 eşit parçaya bölelim,herbirini servis tabağı büyüklüğünde açalım ve aralarına 1 er tatlı kaşığı nişasta serperek üstüste koyalım.Daha sonra merdane ile büyük yuvarlak açalım ve rulo yapalım.Rulonun bir tarafında birer parmak genişliğinde keselim,kesitiğim tarafı yere koyup elimizle hafif bastıralım,içine ceviz içi koyup katlayalım ve fırın kabımıza alalım.Hamurlar bitince 1 yemek kaşığı margarin yada tereyağını eritip fırça yarıdımıyla tatlılarımızın üzerlerini yağlayalım.175 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirelim.Şerbetimiz hazırsa fırından alır almaz üzerine şerbeti dökelim.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder