17 Kasım 2009 Salı

FELLAH KÖFTESİ


Misafir masalarında yoğurtlu bir yemeğin mutlaka bulunması gerektiğini düşünürüm.İştah açıcı ve masayı canlandıran bir görünüm sergiler.Bu anlamda Fellah köfteside görevini başarıyla yerine getiriyor :) Deneyin arkadaşlar,işte tarifi ...
Malzemeler
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıcak su
  • 1 yumurta
  • 1 küçük kuru soğan
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası,tuz.
    Sos için : 3 yemek kaşığı süzme yoğurt,2 diş sarımsak,biraz tuz.
  • Üzerine : 1 tatlı kaşığı tereyağı,biraz pul biber,biraz nane ve kekik.
Yapılışı
İnce bulguru çukur bir kaba koyup,üzerine sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın 15-20 dakika dinlendirin.Daha sonra içine ince rendelenmiş kuru soğan,un,salça,yumurta ve tuz ekleyerek iyice yoğurun.Yoğurduğumuz malzemeden misket büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve ortasına bastırarak çukurlaştırın.Malzememizi bu şekilde yaparak bitirin ve bol tuzlu suda haşlayın.Diğer tarafta yoğurdumuzu bir miktar su ekleyerek biraz sulandıralım içine dövülmüş sarımsakları ekleyelim,tuzunu da ayarlayıp,haşlanan köftelerimizle karıştırın.Servis tabaklarına koyun,üzerine küçük bir tavada pulbiberle birlikte kızdırdığınız tereyağının içine biraz nane ve kekik ekleyip,döküp servis edin.
NOT : Bu verdiğim malzemeden 3-4 kişilik fellah köftesi çıkıyor.Ben günüm için 3,5 bardak ince bulgur kullandım.Biz 12 kişiydik,sadece servis tabaklarına koyacak kadar fellah köftesi oldu,akşama eşime bile kalmadı :) Sizde ölçünüzü ona göre arttırın.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder