28 Kasım 2009 Cumartesi

Annemin Bayram Kahvaltısı ve Kadayıf Böreği

Biliyorsunuz, iki seneden beri bayramın ilk günü kahvaltımızı annemin sofrasında yapıyoruz. Hep birlikte oturduğumuz sofrada keyifli sohbetlere doyum olmuyor. Dilerim ailelerimiz başımızdan eksik olmazlar da, bereketli ve muhabbetli sofralarda daha çok yıllar beraber oluruz. Bu bayram maalesef birşey yapıp götüremedim annemin kahvaltısına, ilk ve son olmasını umuyorum :)

Bu bayram kahvaltısının süprizi annemin kadayıf böreğiydi. Salamlı, pastırmalı ve dil peynirli çıtır çıtır nefis bir börek, denemenizi tavsiye ederim..

Malzemeler:

1/2 kg. kadayıf

30 gr. eritilmiş Becel (125 gr. lık kutunun dörtte biri)
1/2 çay bardağı zeytinyağı


İçi için:
Borcama yaydığınız kadayıfları kaplayacak kadar:
salam

pastırma

dil peyniri


Sosu için:
3 yumurta
3 su bardağı süt

tuz

Kadayıfın tamamını Becel ve zeytinyağı karışımı ile yağlayıp yarısını borcama yayın. Yumurtalı sütlü sosun yarısını borcama yaydığınız kadayıflara döküp üzerine salam, pastırma ve dil peynirini ekleyin. Kalan kadayıfları da harcın üzerine yayıp sosun kalanını ekleyin. Bir gece buzdolabında bekletip ertesi gün 175' fırında kadayıfların altı üstü kızarana kadar böreği fırınlayın.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder