5 Kasım 2009 Perşembe

KURUFASULYE

Kış geldi bakliyatlarda sıraya girdi.Hem sevdiğim için ,hemde faydalı olduğu için pişiriyorum.Bu sefer sucuklu kurufasulye yaptım.Tabii yanınada pilav.

MALZEMELER:

2 su bardağı kurufasulye
2 adet kurusoğan
1 yemek kaşığı tereyağ yada arzuya göreyarım çay bardağı sıvı yağ
yarım yemek kaşığı domates salçası
yarım yemek kaşığı biber salçası
yarım kangal sucuk
tuz
su
4-5 adet kuru acı biber
2 adet yeşil sivribiber

YAPILIŞI:

Kurufasulyeleri akşamdan suya koyun ,sabah yıkayıp üzerini geçecek kadar su koyup kaynatın.
Kaynatırken köpüklerini kaşıkla alın.Fasulyeler yumuşayınca süzün.(hafif diri kalabilir pişerken yumuşayacaktır)Bir tencereye arzunuza göre değişir sıvı yağ yada tereyağ koyun soğanları küp küp doğrayıp kavurun.Sucukları halka halka doğrayın, soğanlara katın.
Salçaları katın ,sivri biberleri ince ince kıyın ilaveedin.Acı kurutulmuş kırmızı biberleri atın kurufasulyeleri ekleyip üzerini geçecek kadar su koyun.Tuz ve kırmızı pul biber serpip pişmeye bırakın.Afiyetolsun.
not:yemeğin yağını ,tuzunu ve acısını isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder