23 Şubat 2014 Pazar

terbiyeli et haşlama


Tencerede veya düdüklü tencerede etinizi haşalyabilirsiniz. Bildiğiniz gibi, tencerede et haşlamak uzun sürer. Düdüklü tencere zaman konusunda bu iş için en uygun alettir ve eti yumuşacık haşlar. Düdüklüde sebzeli et haşalmak biraz riskli. Sebebi ise, patates ve havuç aynı sürede piştiği halde, soğan daha çabuk pişer. Bu yüzden, düdüklüde pişen soğanın şekli bozulabilir. Normal tencerede sebzeli et haşlarken böylesi sorunla karşılaşılmaz. Çünkü, tencereyi istediğiniz gibi kontrol edebilirsiniz. Sebzeleri düdüklüye etin pişme süresinin son 5 dakikasında ilave ederseniz sorun yaşamazsınız. Ya da, sebzeleri tencerede ayrıca haşladıktan sonra yemek içerisine katabilirsiniz. Sultan, terbiyeli et haşlama yemeğini bu tarifle düdüklü tenceresinde yirmi dakikada yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
bir kilo bölünmüş kuzu gerdan
üç kaşık zeytinyağı
iki havuç
iki patates
iki iri soğan
karabiber, tuz
bir yumurta sarısı
bir kaşık silme un
yarım limon suyu
su ve maydanoz

Yapılması
soğanları soyun ve bütün bırakın
patatesi soyun ve dörde bölün
havucu soyun ve irice parçalara bölün
et terbiye sosunun hazırlanması
kase içinde yumurta sarısı, limon suyu, unu az su ile çırpın
düdüklü tencereye zeytinyağı, gerdan ve altı bardak su koyun
düdüklünüzde gerdanı haşlayın
gerdan haşlama süresinin son 5 dakikasında
patatesi, havucu, soğanı düdüklüye koyun
ve 5 dakikada birlikte haşlayın
süre bitiminde terbiye sosunu ilave edin, karıştırın
düdüklüyü açık olarak bir taşım kaynatın
ardından karabiberi, tuzu, maydanozu ilave edin
ve yemeğinizi gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder