22 Şubat 2014 Cumartesi

ÇEŞNİLİ PİRİNÇ PİLAVI


MERHABALAR ,SELAMLAR,SEVGİLER :)
Renk cümbüşü çeşnili pirinç pilavlarını çok seviyorum yemesi de eğlenceli geliyor :)
elimin altında ne varsa koymak benim için bir zevk
bu pilavda yeşil renk eksik kaldı :) farkettiniz değil mi ? 
bezelye de olsaydı daha güzel olurdu ama evde kalmamış
pirinç pilavını her zaman osmancık pirinci ile pişiriyorum,1 e 1,5 su ölçüsü ile
2 su bardağu pirinç,
3 su bardağı sıcak su,
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı,
1 yemek kaşığı tereyağı,
2 adet havuç,
1 su bardağına yakın haşlanmış mısır(dondurulmuş alıyorum)
yazdan kuruttuğum kırmızı biber
öncelikle pirinci derin bir kabın içinde sıcak su ve az tuz ile ıslatmak gerek,
pilavları genellikle çelik veya seramik tavada pişirmeyi tercih ediyorum
pişirme kabına yağları ve küçük küp halinde doğradığım havuçları koyup kısa süre soteledim,
3 su bardağı kaynar suyu ve az tuzu koyup nişastası gidene dek iyice ama hırpalayıp kırmadan yıkadığım suyu süzülen pirinçleri de ilave ettim,
önce kısa süre hızlı ateşte sonra yavaş ateşte suyunu çekene dek kaynattım,
ocağı kapattım,pilavın üstüne daha önceden haşladığım mısır tanelerini,yıkadığım kuru biberleri koyup,üstüne kağıt havlu kapattım kapağını örttüm,
pilavı demlenmeye bıraktım,dinlenmeye değil :)
YAZIN KURUTTUĞUM KAPYA BİBERLER BURADA



diğer PİLAVLAR BURADA 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder