14 Şubat 2014 Cuma

BALIKESİR MANTISI,KIYMALI,NOHUTLU MANTI




MERHABA SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM
BALIKESİR mantısı çok sevdiğimiz yöresel bir yemeğimizdir,genellikle tavuk etli,nohutlu pişirilir,üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür
daha önce yayınladığım TAVUKLU BALIKESİR MANTISI BURADA 
bu defa farklı olsun diye kıymalı pişirdim bu şekilde de çok lezzetli oldu :)
mantıyı evde yaptığımız gibi hazır paketlenmiş kuru şekilde de almak mümkün,
pişirme şeklimiz:
tencereye ince doğranmış soğan,az salça veya domates rendesi,zeytinyağı koyup az kavurup,sıcak tavuk suyu veya kaynar su koyup mantıları atıyoruz,kısık ateşte parçalanmadan pişirip en son tavuk etlerini ilave edip ocağı kapatıyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder