6 Şubat 2014 Perşembe

JÖLELİ MUHALLEBİLİ PASTA



Malzemeler:
*1 paket muzlu jöle
*4 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta (buğday veya mısır fark etmez)
*4 yemek kaşığı toz şeker
*1 adet muz
*1 paket vanilya

Not : Kaşık ölçüleri dolu dolu olacak

Jöleyi üzerinde yazdığı gibi 2 su bardağı kaynar su ile karıştırın, jöle eriyince silikon kek kalıbına dökün. Katılaşmasını bekleyin.
Muhallebi için tüm malzemeleri tencereye koyup sürekli karıştırarak kaynamasını bekleyin. 
Kaynamaya başlayıp koyulaşınca ocaktan alın, ara ara karıştırarak 5 dakika kadar soğutun.
Muzu dilimleyip jölenin üzerine dizin, üzerine muhallebiyi dökün.
Muhallebi iyice katılaşınca servis tabağına ters çevirip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder