4 Şubat 2014 Salı

BULGURLU,KIYMALI,CEVİZLİ BÖREK (İÇLİ KÖFTE BÖREĞİ )

BULGURLU BÖREK (İÇLİ KÖFTE BÖREĞİ)
Malzemeler:
5 adet yufka
300gr kıyma
1adet soğan
Az sıvıyağ
1su bardağı ince bulgur
1 çay bardağı ceviz
Karabiber tuz
Dış kaplaması için
Galeta unu ve süt
Yapılışı:
Soğan ince ince doğranır ve kıyma ile kavrulur. Diğer tarafta bulgur temizlenir üzerini örtecek kadar sıcak su konularak bulgurun şişmesi beklenir.
Şişen bulgur kıyma ve soğanın içine konulur, içerisine cevizler irice dövülerek ilave edilir.Tuz,karabiber ve bir tutam sevgi ile iç harcın hazırlığı tamamlanmış olur.
Yufkalar üçgen olacak şekilde sekiz eşit parçaya bölünür,üçgen parçaların geniş tarafına bir yemek kaşığı harç konularak kalın sigara böreği gibi sarılır.
Süte batırılarak,galeta ununa bulanır ve fırın tepsisine dizilir.
BU RESİM VE TARİFİM BLOGUMU İLK AÇTIĞIM ZAMANLARA AİT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder