27 Şubat 2014 Perşembe

HAZIR YUFKA İLE OTLU BÖREK(ISPANAK,EBEGÜMECİ,ISIRGAN)



çok nefis bir börek,ama öyle herhangi bir börek değil benim için eşim için :)
çünkü iç malzemesini eşim benim için üretti :) ilk kez yazlık bahçemize ıspanak ekti,suladı,topladı,kimyasal gübre kullanmadan tamamen doğal 
bu yüzden ıspanaklar çok minik ve çok farklı lezzette idi, bahçede ısırgan ve ebegümeci otları da çıkmış onları da arasına koyduk aman ne lezzett :)
yufka,
ıspanak,ısırgan,ebegümeci,
soğan,
tuzsuz kaşar loru,
baharatlar,
sızma zeytinyağı,
üstüne sürmek için 1 yumurta, 1 yemek kaşığı yoğurt,1 yemek kaşığı zeytinyağı,bir fiske tuz
otları güzelce yıkayıp suyunu süzdürdüm,
yufkaları 2 ye böldüm,
yarım yufkayı tezgaha yayıp az miktarda zeytin yağını sürdüm,uç kısmına hazırladığım iç malzemesinden koyup çok sıkı olmayacak şekilde rulo sardım,
ruloyu 2 ye kıvırıp az yağlanmış tepsiye yerleştirdim,
üstüne yumurtasını sürüp 210 derece fırında pişirdim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder