15 Şubat 2013 Cuma

yoğurtlu karnabahar salatası


Karnabahar, tuzlu su içerisinde yumuşayıncaya kadar haşlandıktan sonra salatası yapılır. Karnabahar salatası sarımsaklı yoğurtlu, ya da zeytinyağı, limon ve baharatla hazırlanan sos ile servis edilir. Karnabahar haşlandıkta sonra diğer haşlanmış "havuç, patates, lahana, brüksel lahanası gibi" sebzelerle karışık salatası yapılır. Sultan, bazen karnabahar salatasını bu tarife uygun olarak yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
bir orta boy karnabahar
bir kase yoğurt
sarımsak
tuz

Yapılması
istediğiniz miktarda sarımsağı ezin,
üzerine yoğurt ve tuzu ilave edin, karıştırın
karnabaharı koçanından dal dal ayırın
ve tuzlu su içinde yumuşayıncaya kadar haşlayın
ardından süzün ve servis tabağına alın
üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edin
ve gönlünüzce dilediğiniz gibi servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder